Sajttorta
Stahl Judittól, akit vagy joggal, vagy anélkül támadnak/-tak , egy dolog elvitathatatlan: jó időben, jó helyen volt és új vonulatot hozott a home gastronomy ill. ennek képviselői (=átlagos magyar háziasszonyok) életébe. Biztos, vagyok benne, hogy sokak az ő hatására ragadtak életükben először fakanalat avagy törtek ki a krumplis tészta-lecsó-pörkölt bűvös háromszögéből. Amúgy szerény véleményem szerint mindegy kinek a receptje, a babérokat úgyis az aratja le, aki elkészíti. Ez a recept teljes egészében Stahl-recept, semmit sem variáltam rajta!
Hozzávalók:
20 dkg Hobbits keksz
10 dkg vaj
5 doboz Philadelphia natúr sajtkrém
15 dkg cukor
1,5 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 vaníliarúd
2 citrom
3 tojás
gyümölcs
1 zacskó tortazselé
A kekszet durvára darálom, a vajat megolvasztom és összekeverem a kekszmorzsával. Ezután belenyomkodom a tortaformába és 165 fokos sütőben 10 perc alatt megsütöm. A Philadelphia sajtkrémet a cukorral, a liszttel, a tejföllel robottal habosra keverem, beleteszem a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citrom héját belereszelem, majd a tojásokat egyenként hozzádolgozom. A sütialapra öntöm és 50 perc alatt szintén 165 fokon megsütöm. Ha kihűlt, menjen a hűtőbe egy időre. Egy egész éjszaka a legjobb, de ha kevesebb idő van, az sem baj, a lényeg, hogy jól áthűljön. A tortazselét elkészítem a tasakon leírt módon és a torta tetejét elhalmozom gyümölcsökkel, majd vékony rétegben bevonom a zselét és hagyom hűtőben megszilárdulni. Aztán már csak a “babéraratás” van hátra:-)