Sajtfelfújt kétszer sütve, két sajtból
Még mindig a múlt heti Tignanello kóstoló ételei. Egészen pontosan az előétel. Amiben az a jó, hogy előre elkészíthető. Akár fagyasztható is! Innentől kezdve, pedig a “ha nem a legjobb vendégváró falat” kategória egyik új felfedezettje! Többszörösen tesztelve, a siker mindig garantált volt!
Kecskesajtellenesek nem pfújjolni! Nem tolakszik belőle az aromája. A sót nem hagytam ki, nem kell sózni! A parmezán ill. a dijoni sóssága éppen elegendő ill. a salátában a gránátalma kellemesen savanykássá teszi az összhatást.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg liszt
6 dl tej
2 ek reszelt parmezán
1 tk dijoni mustár
4 tojás
17 dkg kecskesajt
frissen őrölt bors
Glazúrhoz:
50 ml tejszín
25 g reszelt parmezán
1 tojás sárgája
Saláta
Rukkola
1 savanykás alma (körtével is finom!)
fél gránátalma magjai
1 marék dió
1 ek balzsamecet
3 ek olívaolaj
200 fokra előmelegítem a sütőt. A vajat felolvasztom, megfuttatom rajta a lisztet, majd félrehúzom a lángról és apránként felöntöm a tejjel. A reszelt parmezánt belekeverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a masszába keverem. Belekeverem a kecskesajtot és a mustárt is. A fehérjéből kemény habot verek és elnagyolt mozdulatokkal, hogy ne törjön a masszához keverem. Szufléstálkákat kikenek vajjal és elosztom benne a masszát és 20 perc alatt megsütöm. Itt állítható meg a folyamat: le is fagyaszthatom a szuflékat!
A glazúrhoz az alapanyagokat összekeverem. A szuflékat késsel elválasztom a forma falától és kiborítom. Körbekenem a glazúrral, majd 10 perc alatt készre sütöm.
A saláta hozzávalóiból összeállítom a salátát.