Rozmaringos szilva-lime sorbet
Apukám mézédes szilvákkal érkezett, amik az érési fázis tekintetében már a túlérés jegyeit hordozták magukon, így gyorsan hasznosítani kellett. Mivel a hőségben a minap az összes fagyinak a nyakára hágtunk, gondoltam, egy igazán egyszerű sorbet lesz a szilvából. A szilva remek párja a rozmaring, így a fügés balzsamecet mellett, ezt is bevetettem.
Hozzávalók:
1,2 kg leturmixolt szilva
1 lime leve
1 dl víz
2 ek füge balzsamecet
1 ágnyi rozmaring apróra vágva
A szilvát leturmixolom, majd hozzáadom a vizet, a lime levét ill. az igen apróra felaprított rozmaringot. A keveréket fagyigépbe töltöm, majd amikor kezd összeállni a gépben a sorbet, hozzáadom a balzsamecetet. Amikor elkészült, dobozba pakolom és lefagyasztom.