Reggeli gyors: sütőtökös muffin étcsokival
Beindult a sütőtökszezon. Mini sütve kétpofára nyomja, az oviban azonban már trükközni kell a bevetésével. Kerül lasagneba reszelve, meg rizottóba, így megeszik. Muffinként pedig imádták!:-) És nem csak a belerejtett csoki miatt.
Hozzávalók:
a szárazak:
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
1-1 tk szerecsendió és fahéj
10 dkg mogyoró
a nedvesek:
35 dkg megsült sütőtök belseje
15 dkg barna nádcukor (Muscovado)
3 tojás
1 dl olaj
2 ek tej
10 dkg étcsoki kis kockákra vágva
Szárazat a szárazzal, nedveset a nedvessel! szól a muffin ökölszabálya. A nedvesnél a tojásokat felhabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tököt, aztán az olajat és a tejet. A szárazzal csak tessék-lássék keverjük össze, nem kell agyondolgozni, mert ez a muffin halála. Szívós-kemény lesz. Csak lazán.:-)
A sütőbe kapszlikat teszek, abba két 2 ek masszát, belenyomok egy-egy db csokit. 180 fokon pirosodásig sütöm. Érdemes tűpróbát csinálni. Ne tapadjon a belseje, akkor a papírból garantáltan kijön, nem úgy kell kirágni belőle….:-)
Az összekeverés része 5 perc, aztán már csak a sütés van, úgyhogy ideális reggeli, fél 7kor félálomban, összedobható.