Paszternákkrém (fekete) szezámmal
Életed rendbetételének belülről kell fakadnia. Nem kell másokra várnod, hogy életedet ráncba szedjék. Amint mozdulsz, a világ is mozdulni fog.
Andrew Matthews
A tél egyik favoritja. Fél kg-t pürésítve simán bepuszilok egyedül. Itt a helye a blogon.:-) És aki nem tudja, mi a paszternák, itt olvashat róla.
Hozzávalók (1 max.2 személyre):
fél kg paszternák
só
frissen őrölt bors
fél citrom héja
kevés citromlé
8-10 dkg vaj
1 dl tejszín
2 ek szezámmag
A paszternákot megtisztítom, végeit levágom, majd felkarikázom. Annyi vízben, hogy éppen ellepje, puhára főzöm. Irtó érdekes illat terjeng közben, érdemes ablakot nyitni. Ezt követően turmix poharába szedem a zöldséget és egy kis főzőlével, leturmixolom. Hozzáteszem a vajat és ezzel is átturmixolom, majd a tejszínt. A sűrűségét főzőlé hozzáadásával állíthatom. Só-bors-citromlé és reszelt héj. Ennyi. Szezámmal vagy bármilyen csonthéjassal isteni. Hús is mehet mellé, de azt manapság nem annyira eszegetek.