Keresés a blogon

Paszternákkrém (fekete) szezámmal

Mar 21st, 2013 by Ízbolygó | 0

Életed rendbetételének belülről kell fakadnia. Nem kell másokra várnod, hogy életedet ráncba szedjék. Amint mozdulsz, a világ is mozdulni fog.

Andrew Matthews

A tél egyik favoritja. Fél kg-t pürésítve simán bepuszilok egyedül. Itt a helye a blogon.:-) És aki nem tudja, mi a paszternák, itt olvashat róla.

Hozzávalók (1 max.2 személyre):
fél kg paszternák

frissen őrölt bors
fél citrom héja
kevés citromlé
8-10 dkg vaj
1 dl tejszín
2 ek szezámmag

A paszternákot megtisztítom, végeit levágom, majd felkarikázom. Annyi vízben, hogy éppen ellepje, puhára főzöm. Irtó érdekes illat terjeng közben, érdemes ablakot nyitni. Ezt követően turmix poharába szedem a zöldséget és egy kis főzőlével, leturmixolom. Hozzáteszem a vajat és ezzel is átturmixolom, majd a tejszínt. A sűrűségét főzőlé hozzáadásával állíthatom. Só-bors-citromlé és reszelt héj. Ennyi. Szezámmal vagy bármilyen csonthéjassal isteni. Hús is mehet mellé, de azt manapság nem annyira eszegetek.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007