Parmezános-fenyőmagos-sonkás rétestorta a szerelmesek napjára
Sokan ekézik szegény Valentin-napot, pedig alapvetően egy kedves ünnep. Egy olyan alkalom, amikor dedikáltan is odafigyelhetünk szeretteinkre. Nekem nincs vele bajom, bár nem is közlekedek piros szívecskékbe öltözve…
A Nők Lapja Konyha februári számában többek között Valentin nap által ihletett 2 személyes menüket találhattok. Még nem késő összehozni egy Valentin vacsit!
Ez egy meleg előétel kis salátával megturbózva, akár könnyű vacsora. Egy kis proseccoval…:-)
Hozzávalók 2 főre:
2 levél rétestészta
50 g parmezán
1 tojás
30 g levegőn szárított sonka
Só
Frissen őrölt bors
1 marék fenyőmag
150 g sajtkrém (vagy krémsajt, Philadelphia)
Kevés olívaolaj
2 kerámia sütőforma
A két réteslapot egymásra fektetjük és akkora négyzeteket vágunk ki belőle, hogy a kerámia sütőformát ki tudjuk vele bélelni úgy, hogy kissé kilógjon belőle.
A kerámia sütőformákat kikenjük olívaolajjal, majd egy réteg réteslappal kibéleljük, ezt megkenjük olajjal, ismét réteslap, ismét olaj, ismét réteslap. A sonkát falatnyi darabokra vágjuk. A fenyőmagot száraz serpenyőben megillatosítjuk. A tojást kissé felverjük, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, a sonkát és a fenyőmagot. Sózzuk, borsozzuk. 170 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. A közepe is tökéletesen süljön meg, ha megrázzuk kicsit a formát, már ne lötyögjön benne a töltelék, akkor jó.