Padlizsánfelfújt aszalt paradicsommal és olajbogyóval
Ennek az ételnek az alapját a Gabojsza által már bemutatott padlizsánpástétom képezi. Kicsit tekertem-csavartam rajta és lett belőle valami hasonszőrű, de komplexebb. S bár néha az egyszerűség gyönyörködtet, jelen esetben ez nekünk így jobban bejött.
Hozzávalók:
2 padlizsán
1 fej hagyma
2 ek aszalt paradicsom
1 ek olivabogyó
3 tojás felverve
1 dl tejszín
Paradicsomszósz
2×40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (Mutti polpa)
2 dl vörösbor
2 fej hagyma
oreganó, bazsalikom
A hagymát finomra aprítom, majd olívaolajon üvegesre párolom. A padlizsánokat meghámozom, felkockázom és meg-megkeverve puhára sütöm az aszalt paradicsommal és az olajbogyóval. Sózom, borsozom, majd botmixerrel egyneműsítem. Muffin vagy szufléformákat kivajazok és a masszát beletöltöm. 200 fokon 15-20 percig sütöm. A teteje aranybarna legyen. A paradicsompüréhez a hagymát finoma vágom, olíván üvegesre párolom, majd a paradicsomot hozzáadom, amikor felforr a bort is, sózom, borsozom és a szárított fűszerekkel ízesítem. Sűrűre főzöm. A mártással tálalom hidegen vagy melegen.
Christine Chapot nyomán indultam, aztán ez lett belőle