Keresés a blogon

Nyári tészta

Jul 20th, 2009 by Ízbolygó | 0

A poszt tárgya még a dögmelegben készült. A szombati őrületes vihar előtt. Idén novemberben lesz 4 éve, hogy ebben a házban élünk és pár komolyabb vihart is túl vagyunk már. A legjobban azt szeretem, amikor nálunk “csak” a szél fúj és a Pilis hegyeit meg áztatja az eső. Függönyszerűen… Pont oda látunk. Aztán elvonulnak a fekete fellegek és a templom mögött kisüt a nap. Ez a kedvenc otthoni képem.:-)
A szél egyébként nálunk egész évben fúj, hiszen a budai szélcsatornában lakunk. Ez néha kellemetlen, hiszen télen nem olyan jó érzés, ahogy az ajtónyitás után közvetlenül belénk lök a szél, repül a lábtörlő, arcunkba hordja a havat… azonban nyáron, amikor már máshol áll a levegő, fülledtség és hőség van, a mi teraszunkon, pedig 5-8 fokkal hűvösebb és lengedez a szellő, na az kifejezetten szuper érzés:-)))) Ez a mostani vihar azonban igen alattomosan jött, számunkra alig láthatóan és amikor lecsapott, hát az nem volt semmi! Olyan szinten esett az eső, hogy el sem láttunk a telek végéig, nemhogy a templom tornyáig! A szél rángatta a házat, a spalettákat majd letépte, a hőmérséklet fél óra alatt 38 fokról 19re hűlt. Éppen az Első Házikonyhai Steak Műhely (© Martinák O.) vendégeit vártuk, persze kültéri eseményt terveztünk, hiszen különböző húsok készültek volna grill vs serpenyő kategóriában. Konkrétan hátszín, bélszín és T-Bone mérettetett meg e két módon. Mr.ÍB a grill pályán adta elő magát, meg kell mondjam, igen-igen ügyesen!!! De erről még biztosan lesz szó… Szóval a vihar jött, látott, kétségbeejtett (már szinte kész volt minden: előétel, köretek, desszertek 12 főre), aztán “csak” annyi történt, hogy a hideg miatt bent ettünk.:-) De azért izgi volt az az 1 óra..

Én most az ebédünkről szólnék, ami igen jófajta tésztaétel lett, csavaros tésztával, Pöttyöm kedvencével!

Hozzávalók:
1 csomag újhagyma
1 üveg articsókaszív konzerv
2 marék fekete magozott olívabogyó
2 gerezd fokhagyma
25 dkg ricotta
1 dl tejszín
fél citrom leve
5 koktélparadicsom
5 ág kakukkfű
8 szelet Jamon Serrano
fusilli

Az újhagymát felkarikázom kevés olívaolajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a fokhagymákat egészben. Amikor megpárolódtak a hagymafélék hozzáadom az articsókaszíveket, a ricottát és a tejszínt. Fél citrom levével savanyítom, kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítem. Amikor megrottyant a szósz, beledobok még 4-5 felezett koktélparadicsomot. A sonkaszeleteket száraz palacsintasütőben ropogósra sütöm. A tésztát kifőzöm, összekeverem a szósszal, majd a ropogós sonkát darabokra tépkedem és a tésztára szórom, reszelt parmezánnal egyetemben. Balzsamecetes, olívás jégsalátával ettük és repetáztunk is belőle rendesen.:-) Lehet, hogy szénhidrátfüggők vagyunk?!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007