Narancsszínű leves
Ez is narancssárga, mint a múlt héten posztolt sárgaborsóvöröslencsecsicseriborsó leves. Úgy tűnik azt akarja jelezni a szervezetem, hogy jöjjön már a nyár, de legalább a tavasz, mivel egyfolytában a nap és narancsszínű dolgokat enném.:-) Az édesburgonya mostanában egyébként is nagyon-nagy kedvencünk lett. Hol édesburgonya, hol sütőtök kerül a fogásokba elrejtve. Nagyon élvezem bájdövéj, hogy végre süt a nap, mégha a hőmérséklet csak alulról nyaldossa is a nulla fokot és a kertünkben a füvön nagyjából combközépig is ér a hó!
Hozzávalók:
3 édesburgonya (nagyjából 60 dkg)
2 nagyobb sárgarépa
2 fej lilahagyma
madras curry
natúr joghurt
1 narancs leve
1 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
szőlő-gyömbér balzsamecet
só
frissen őrölt bors
A zöldségeket megpucolom, a hagymát felaprítom, az édesburgonyát felkockázom, a répát felkarikázom. Pici olívaolajon megpárolom a hagymát, majd a fokhagymát, rászórok 1 ek curryt, megillatosítom, hozzáadom a répát és az édesburgonyát. Kicsit átforgatom, felhúzom annyi vízzel, hogy 2 cm-rel lepje le a zöldségeket. Sóval, borssal ízesítem, hozzáadom a rozmaring ágacskát és addig főzöm, míg az alkatrészek meg nem puhulnak benne. Botmixerrel kicsit megturmixolom, de maradjanak benne harapható részek is! Ízesítem a narancs levével ill. szőlős-gyömbéres balzsamecettel. Tálaláskor natúr joghurttal locsolom meg.