Keresés a blogon

Narancsos cheesecake citromos mangópürével

Jan 16th, 2009 by Ízbolygó | 0

Plusz van és süt a nap!!! Még pár hét (hónap) és itt a tavasz! Addig is narancsot eszem naranccsal, mert az is olyan, mint a nap. És csuda egészséges!
Tudtad?
hogy a narancs mindamellett, hogy kiváló C vitamin-forrás, segít a sebgyógyulásban, megvéd a fertőzésekkel szemben (pl. légúti), szerepet játszik a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, felveszi a harcot a daganatos betegségekkel és megakadályozza az ízületi gyulladás kialakulását! Bővelkedik rostokban, káliumban, folsavban és telis-tele van antioxidánsokkal! Kínából származik. A narancs héja is gazdag illóolajokban is, remek illatosító a narancs szegfűszeggel megtűzdelve.

A tortáról is pár gondolat: friss, citrusos, kellemes. A mangópürét a világért se hagyjátok le!!!! Azzal együtt mesés!

Hozzávalók:
Torta alja:
25 dkg Hobits keksz
10 dkg olvasztott vaj
Krém:
37,5 dkg Philadelphia (3 doboz)
50 dkg mascarpone
2 dl tejföl
12 dkg cukor
1 dl kókusztej
1 cs vaníliás cukor
5 tojás
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 ek liszt
5-6 narancs
Citromos mangópüré:
2 érett mangó
citrom leve

A kekszet ledarálom, a vajat felolvasztom, majd a kettőt összekeverem és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodom. 200 fokon 10 percig elősütöm. A Philadelphiát, a mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a kókusztejet és a tojásokat robottal összekeverem. Mehet hozzá a vanília kikapart magja ill. pici citromlé is. A végén rászitálok 2 ek lisztet és összekeverem.
A narancsokat kifilézem. Ehhez a talpát és a tetejét levágom, hogy a fehér bőrrész is lejöjjön. Aztán a késsel követve a narancs ívét az oldaláról is lehántom a bőrét a héjjal. Ha ez is megvan, akkor a többi már gyerekjáték. A gerezdeket elválasztó hártyák közül a gyümölcshúst egy késsel könnyedén kifordítom és feldarabolom, majd a művelet közben kifolyt levet és a feldarabolt gyümölcshúst is a sajtkrémhez keverem.
A kapcsos formát célszerű alulról bebugyolálni alufóliával, hogy nehogy kifolyjon a massza a sütőbe, mert az rettenet büdös bír lenni. A talapzatra öntöm a masszát és 1 és egy negyed órán át sütöm. A 20. és a 40. percben egy késsel körbevágom, hogy a massza elváljon a forma falától
Ha megsült, jól kihűtöm. Tálalás előtt a mangók magjairól lefarigcsálom a húst és kevés citromlével leturmixolom. A tortaszeletekkel kínálom.

Lecker 2008/12

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007