Nagyoncsokis alma-körtetorta karamellel, liszt nélkül
A nagyon csokoládés sütik, mousse-ok, felfújtak mindig mély benyomást tesznek rám. Majd ellenállhatatlan vágyat ébresztenek bennem, végül megszólal a belső hang: Készítsd el! Én meg félig bódult állapotban neki is állok. Ez különösen akkor klassz, ha nagyon rövid idő alatt lehet látványos, ízletes eredményt elérni és a sütési időt sem mosogatással kell tölteni. Ez a süti az össze kritériumnak megfelel. A karamellszósz pedig olyan szuper plusz ízekkel szerelte fel a tortát, hogy senkinek még csak eszébe sem jutott, micsoda energiakazlat pusztítunk el:-)
De jó volt, nagyon jóóó… Pöttyapu szerint az gyümölcs akár ki is maradhatott volna:-)
Hozzávalók:
10 dkg vaj
5 dkg cukor
10 dkg Lindt 70%os étcsoki
1 ek konyak
10 dkg darál dió/mandula/mogyoró
3 tojás
alma és körte
karamellszósz
A sütőformát kivajazom. A csokit és a vajat összeolvasztom, a végén belekeverem a konyakot. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra verem. A végén beleforgatom a mogyorót és az olvadt csokit. A fehérjéből csipet sóval szintén kemény habot készítek és a csokis masszához adom óvatosan. A masszát a formába simítom, majd rászórom a körte-alma kockákat és meglocsolom karamellszósszal. 180 fokon 40 percig sütöm. Nagyon finom!
GoodFood 2008/11