Mogyorós cupcake fehércsokis-ananászos krémmel
A múlt heti hírlevéltől ill. annak témájától nehezen bírok elszakadni, úgyhogy most megint egy cupcake, mert az jó. Bizony!
Hozzávalók:
Tészta
15 dkg őrölt mogyoró
4 tojás
13 dkg liszt
2 tk sütőpor
csipet só
10 dkg cukor
20 dkg puha vaj
3 ek tejföl
Krém
20 dkg fehér csoki
6 ek mascarpone
5 ek ananász püré (ananász pucolva, turmixolva, a püré átszűrve)
2 dl tejszín habbá verve
A tészta hozzávalóit robotgéppel összedolgozom, majd kapszikkal kibélelt minimuffin sütő mélyedéseibe adagolom. 180 fokon 15-20 percig sütöm. A krémhez a csokit gőz felett felolvasztom, belekeverem a mascarponét és az ananász pürét. A tejszínt kemény habbá verem és a kihűlt csokihoz adagolom. Hűtőben kihűtöm a krémet, úgy könnyebb a süti tetejére kenni. Díszítőcukorral díszítem.