Keresés a blogon

Mogyorós-borzas cheesecake nektarinnal

Sep 9th, 2010 by Ízbolygó | 0

A cheesecake örök kedvenc. Itthon azért vannak alakulások süti ügyben. Kezdetben volt az, hogy csak hétvégén van süti és Pöttyöm falta őket. Aztán mostanában nagy elánnal nekiáll, legyen az bármilyen nass, aztán unott arccal odébb tolja, mondván: Nem szeretem/nem ízlik/nem kérem, köszönöm… Persze minden, ami készcucc (értsd bolti csokiropitúrórudi), na azt örömmel veszi. Magában a süti előállításában azonban szeret részt vállalni, szeret segíteni nagyon! Kötényke fel és máris aprít, gépet bekapcsol, fokhagymát pucol, mindent csillogó szemmel, lógó nyelvvel, mert a koncentráció az csak lógó nyelvvel megy:-) Ehhez például mozsárban megtörte a kekszet. Egyedül. A cheesecake borzasan pedig tök rendben van, remek hogy nem csak alul van morzsásság, hanem felül is:-)))

Hozzávalók:
Talp
25 dkg Hobbits keksz
8 dkg olvasztott vaj
Krém (lehetett volna a duplája!)
50 dkg mascarpone
3 tojás
1 görög joghurt
2 nektarin
2 citrom héja
8 ek barna cukor
Tetejére a morzsa
10 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg vaj
2 dkg darált mogyoró

Egy kis méretű, levehető falú tepsibe döngöltem a leporított kekszmorzsát (amit előzőleg a vajjal elegyítettem) úgy, hogy legyen oldalfala is. 180 fokon 10 perc alatt elősütöttem. Közben a mascarponét kikevertem a tojásokkal, a citrom reszelt héjával, a cukorral, hozzáadtam a felkockázott, joghurttal összekevert nektarint, majd a torta aljára simítottam. 180 fokon addig sütöttem, míg megsült a krém rész (ergo nem lötyögött-mozgott), majd a tetejére szórtam a kézzel összedolgozott morzsát és grill fokozaton azt is rápirítottam. Friss nektarinnal ettük.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007