Mézeskalács best ever, de egész évben jó tízórai/uzsonna ötlet
Már nem aktuális! – hallom, ahogy fejcsóválva mondogatjátok a monitor előtt. Szerintetek…. Egyrészt mentsd el a receptet, idén karácsonykor még jól fog jönni, másrészt mi az ovis Manókonyha foglalkozásokon simán használjuk egész évben ezt a tésztát. Sok oka van: isteni finom, omlós, lehet belőle házat, várat, állatot vagy bármit készíteni. És nem muszáj karácsonyi ízvilágúnak lennie! Szóval, félre a kételyekkel, mars a gyerekkel a konyhába, a legjobb tízórai/uzsi recept következik, amit meg is csinálhatnak maguknak a kicsik!
Maga a tészta linzer jellegű, de nem fog ártani neki, ha az apró gyerekmancsok gyurmázzák. EZ HIHETETLEN NAGY ELŐNYE! 2 éves kortól bátran dolgozhatnak vele!
Hozzávalók:
34 dkg liszt
12 dkg vaj
20 dkg méz
2 tojássárgája
1 tk szódabikarbóna
csipet só
(2 tk fahéj-szerecsendió-szegfűszeg keveréke vagy mézeskalács fűszer)
Mindent összekeverünk, fóliába tekerjük, 1 éjszakára behűtjük. Másnap lisztezzük a deszkát, tésztát, fél cm vastagra nyújtsuk, szaggassuk. 180 fokon aranyszínűre sütöm. Na ennyi.