Melengető curry
Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek… Ez a karácsony csodája.
Csitáry-Hock Tamás
Finom, melengető. 6 nap és itt a karácsony!
Hozzávalók:
2 lilahagyma
3 ek szezámolaj
15 dkg csirkemellfilé
3 cm gyömbér
2 tk currypaszta (piros)
fél tk őrölt római kömény
30 dkg sütőtök
2 kaliforniai paprika
2 paradicsom
1 doboz csicseriborsó
3 gerezd fokhagyma
2 doboz kókusztej
1/2 citrom facsart leve
só
frissen őrölt bors
2 csokor koriander (aki nem szerei, annak petrezselyem)
A csirkemellet és a zöldségeket megmossuk, leszárítjuk. A húst apró kockákra vágjuk, a sütőtököt megtisztítjuk és szintén apró kockákra, a paprikát és a lilahagymát csíkokra vágjuk. A paradicsom csumáját kivágjuk és felkockázzuk. A gyömbért megtisztítjuk és apróra vágjuk. Mindent készítsünk elő, mert innentől gyorsan zajlanak az események!
A wokot előmelegítjük, szinte füstöljön, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk egymás után a hagymát és a gyömbért, a csirkét, a pasztát és a római köményt, pár percig pirítjuk, majd mehet bele a paprika és a sütőtök, szintén pár perc pirítás, ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot és a kókusztejet és 10 percig főzzük. A végén beleöntjük a csicseriborsót, ízesítjük citrom facsart levével, sóval, borssal, majd a durvára vágott korianderrel megszórjuk és jázmnin rizzsel tálaljuk.
Marie Claire recept