Medvehagymás panna cotta kaprigyümölccsel
mert panna cottaként még a medvehagymát is el lehet adni. Mindenkinek. És ez egy tök jópofa előétel. A kaprigyümölcs hozza a citrusos, sós ízt, szépen harmonizál a medvehagymával. Aszalt paradicsomos kenyérrel, grissinivel, hallal vagy garnélával ütős előétel. Legközelebb rétegesen készítem, úgy szebb lesz…
Hozzávalók:
1 cs újhagyma
8 levél medvehagyma
6 levél zselatin
2,5 dl tejszín
2,5 l tej
6 kaprigyümölcs
só
frissen őrölt bors
1 citrom reszelt héja
A hagymát felaprítom, a medvehagymát összetépkedem és mindekettőt leturmixolom. A tejet és a tejszínt összemelegítem, majd a turmixolt zöldségekre öntöm. Hozzáreszelem a citrom héját. Hagyom kihűlni. Sózom, borsozom, leszűröm. A zselatinlapokat egyesével hideg vízbe áztatom. Ha felpuhult, a tejes keverékkel összemelegítem. A poharakat hideg vízzel kiöblítem, majd a vékony karikákra szelt kaprigyümölcsöt elosztom a poharakban. Óvatosan ráöntöm a tejes keveréket, majd hagyom megdermedni a hűtőben.
Tálalás: frissen vágott medvehagymával, kaprigyümölccsel tálalom.