Medvehagymás körözött
Igen-igen, még mindig mackóhagyma… Most körözöttben. Frenetikus sikerrel vizsgázott a múlt héten a Rajk szakkoliban, ahol 15 egyetemista-kollégistával főztünk együtt mindenféle könnyen-gyorsan előállítható csirkés kaját. Tapasnak vittem klassz paradicsomos és paprikás kenyérrel, meg egy rakat perecet, de talán ez még jobban fogyott, mint a perecek!:-)
Egyébként megnyugtató a tudat, hogy más bloggerek is medvehagyma lázban égnek. Itthon néha már kattantnak titulálnak… Pedig olyan rövid az az idő, amikor ilyet lehet enni!:-)
Hozzávalók:
30 dkg juhtúró (brindza)
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 tk dijoni mustár (lehetőleg nem magos!)
1,5 ek őrölt pirospaprika
1 tk őrölt kömény
5 dkg medvehagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
5 tk kapribogyó
4 csemege uborka
1 citrom reszelt héja
só
frissen őrölt bors
A medvehagymát apróra vágom, a fokhagymát lereszelem, az uborkát is felaprítom. Az juhtúrót a vajjal robotgéppel összekeverem, hogy habos legyen. Ezt követően belekeverem a többi hozzávalót, megkóstolom és ha kell igazítok az ízeken. Hűtőben minimum egy éjszakát érlelem. Friss tapasztalat, hogy medvehagymásan 3 nap után hozta a legfinomabb ízt! Fogyasztás előtt célszerű fél órával korábban elővenni, hogy jól kenhetővé váljon.