Keresés a blogon

Medvehagymás-almás csirkemell

Mar 31st, 2008 by Ízbolygó | 0

Olyan sokszor hallom a panaszt: “….azért nem főzök, mert nincsen rá időm”. Pedig olyan jó kajákat lehet összedobni akár negyed óra alatt! A poszt főszereplője csupa maradékból készült. Negyed óra alatt. Mert néha nekem is csak negyed órám van ebédet készíteni… A feladatot nehezítette a már “nadonéhesz” gyermek is, aki úgy próbálta siettetni az ebéd elkészülését, hogy úton-útfélen “sedít”ett. Lekapta a pultról a megszotyadt medvehagymákat, felmászott a kisszékre és a fakésével az almákat oly módon aprította, hogy minden csupa almapempő lett.:-) De hát a világminden kincséért sem szeretném visszafogni, nehogy elveszítse a főzés és a “sedítés” iránti hatalmas kedvét! De még így is készen lett negyed óra alatt az étel, amit nagy kedvvel, jóízűen be is lapátoltunk közös tányérból. Mert úgy sokkal jobban esik:-))))

Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé
2 alma (hámozva, kockázva)
1 csokor (megpunnyadt) medvehagyma
1 cikória
1 dl tejszín
fél citrom leve

frissen őrölt bors

A csirkemellet apró kockákra vágom, közben olajat hevítek egy serpenyőben. A csirkekockákat az olajon megpirítom, sózom, frissen őrölt borssal ízesítem. A medvehagymát megmosom és acikóriával együtt vékony csíkokra vágom, a csirkéhez adom. A serpenyőt lefedem és 3 perc alatt készre párolom. Hozzáadom a tejszínt, az almát és a citrom levét és immár fedő nélkül összerottyantom. Mi jázminrizzsel ettük.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007