Marcipános-mandulás rudacskák
Gondolom, már mindenki összefutott a Dr. Oetker receptfüzeteivel, akár magazinokba rejtve, akár ilyen-olyan termékekkel össze/ráragasztva karácsonyi akciók keretében. Ez a recept is egy ilyen füzetből származik. Talán az egyetlen, amit ilyesmiből készítettem. De nagyon finom, úgyhogy ez már a második karácsony, hogy szerepel az aprósütik népes táborában.
Hozzávalók:
15 dkg kandírozott gyümölcs (eredetileg 10 dkg aszalt sárgabarack)
20 dkg marcipánmassza
3 tojásfehérje
8 dkg pocukor
1 tasak vaníliás cukor
1 ek búzaliszt
25 dkg darált mandula
1 ek Amaretto likőr
szeletelt mandula a beborításhoz
A kandírozott gyümölcsöt egy keverőtálba öntöm, hozzáreszelem a marcipánt valamint beleteszem a tojásfehérjét is, robottal kikeverem. Utána beledolgozom a többi hozzávalót is. A masszából vizes kézzel mogyorónyi darabokat csípek és hengert gyúrok belőle, majd a szeletelt mandulába forgatom és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem, nem túl közel egymáshoz. 180 fokon 10-12 percig (mikor a mandula kicsit barnul, már jó is) sütöm. A végeit fehér csoki lehet mártogatni, de idén annyi más lesz, ami csokis, hogy ettől eltekintettem.