Mangós-málnás Pavlova
A korábban bemutatott Pavlova torta új köntösben. Nigella How to eat (előkészületben: Az evés öröme) c. könyvében szerepel egy maracujás verzió, ami ötletet adott egy mangós változat elkészítéséhez. Csakhogy simán mangóval nem mutatta legütősebb oldalát a torta, mivel a mangó kicsit “seízű”, így aztán dobtam rá málnát is, amivel el is értem a kívánt hatást…:-)
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 tk málna ecet
5 csepp vanília aroma
4 ek étkezési keményítő
0,5 l növényi tejszín
1 mangó
30 dkg málna
A sütőt 180 fokra melegítem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, mielőtt teljesen kemény lenne, apránként hozzászitálom a porcukrot. A végeredmény fényes, kemény hab lesz. Az étkezési keményítőt villával beleforgatom, illetve a végén hozzáadom a vanília aromát és a málna ecetet is. Egy sütőlapra sütőpapírt borítok, erre ráöntöm a masszát úgy, hogy kör alakja legyen, a tetejét lesimítom. A sütőbe teszem és a hőmérsékletet visszaveszem 150 fokra. Így sütöm egy óra 15 percet. A sütőajtót résnyire nyitva hagyva hagyom kihűlni. A tejszínből kemény habot verek, a torta tetejére simítom, majd rászórom a gyümölcsöket.