Keresés a blogon

Mangófagyi balzsamos eperdarabokkal

Apr 27th, 2009 by Ízbolygó | 0

….lassinak indult. Volt két mangóm. Már legalább 1 hete érlelgettem hol az ablakban, hol kicsit hűvösebb helyen, nehogy berohadjon, mire megennénk. Szombat reggel végre megpucoltam. Gyönyörű mélysárga húsa úgy illatozott, hogy komoly erőfeszítéseket kellett tennem, hogy ne egyedül egyem meg az egészet. Aztán győzött a kötelességtudat és a mangókat leturmixoltam. Dobtam mellé egy banánt is, hogy édesítse ill. belefacsartam 2 narancs és fél citrom levét. Megkóstoltam és majdnem ismét elvesztem… Belenyomattam a natúr joghurtot is és a csábító színeknek, illatoknak ellenállva mindezt a fagyigépbe öntöttem. Aztán tovább járt az agyam…

Hozzávalók:
2 mangó
1 banán
2 narancs leve
fél citrom leve
6 szem eper
balzsamkrém
3 ek mangó balzsam
1 nagy doboz natúr joghurt picit lecsöpögtetve

A mangókat meghámozom, leturmixolom a banánnal. A narancsok és a citrom levét belefacsarom. Beleturmixolom a joghurtot is, ízesítem még egy kis mangó balzsammal. A lényeg: sokkal intenzívebben kell ízesíteni, mivel amikor lehűtöm, a hideg miatt az ízek nem jönnek olyan intenzíven. Ezért édesítik túl a fagyikat is…
Mehet a fagyigépbe a turmix. Az epreket apróra vágom és meglocsolom a balzsamkrémmel. Amikor már szilárdul a fagyi, hozzáadom az epreket is. Hmmmmm…. Mennyei! Mangó kedvelőknek kötelező gyakorlat!

Tölcsér, ostya, roletti:
a Lidlben múltkor fantasztikus felfedezést tettem! Vettem tölcsért, rolettit és ostyát, teljesen baráti áron! Tölcsért mondjuk azóta sem láttam, azonban a sütési kellékeknél a képen látható szív alakú ostya, valamint roletti kapható.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007