Keresés a blogon

Mandulás süti, nem piskóta

Sep 1st, 2008 by Ízbolygó | 0

Nem piskóta, mert azt ugye ki nem állhatom… De fini, puha és mandulás. Csupán az ábrázata kissé piskótás, az íze és állaga messze veri azt! Meg nincs az a macera vele és a jellegzetes piskótás vatta-fíling a torokban sem érezhető. Ez meg végképp nem hátránya!

Hozzávalók:
20 dkg tejszín
20 dkg + 2 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
3 tojás
20 dkg liszt
fél tasak sütőpor
12,5 dkg vaj
6 ek tej
10 dkg szeletelt mandula

Egy sütőlapra (nagyjából 35×40 cm-es) sütőpapírt terítek, bemelegítem a sütőt 175 fokra és nekiállok összedobni a tésztát. A tejszínt kemény habbá verem, közben apránként hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót. A végén a tojásokat is belekeverem. A lisztet a sütőporral elegyítem, majd a tojásos tejszínhez adom. A matériát a sütőlapra simítom és a sütőben 15 percig sütöm. A vajat két evőkanál cukorral felolvasztom, belekeverem a tejet is, majd a végén hozzáadom a mandulát. A sütemény tetején eloszlatom a vajas mandulát és újabb 12 percig sütöm.

Lecker 2008/9

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007