Keresés a blogon

Mandulás krokant lime krémmel

Jul 21st, 2009 by Ízbolygó | 0

A nyár esti desszertek köre manapság kicsit beszűkült nálam. Rengeteg fagyi fogy és rengeteg Pavlova készül. Kedves barátainknak azonban előszedtem egy tavalyi kedvencet, ami a Heimann Borhozételt receptverseny záróvacsoráján is szerepelt, azonban most nem fehércsoki mousse-szal töltöttem, hanem savanykás lime krémmel.

Hozzávalók:
Krokant:
6 dkg barna nádcukor
1,5 ek alma vagy lime lé
3 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dkg őrölt mandula

Lime krém
25 dkg mascarpone vagy Philadelphia sajtkrém
1 ek natúr joghurt
méz vagy cukorszirup
2 (bio) lime reszelt héja és leve

A sütőt 200 fokra előmelegítem. A barna nádcukrot a vajjal és az alma/lime lével összemelegítem és 2 percig sűrítem. Ha megvan, félrehúzom a lángról és hozzákeverem a lisztet és a mandulát. Kézzel pici golyókat formázok, sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetem őket egymástól tisztes távolságra, majd pontosan 5 perc alatt megsütöm. Kerek tallérok a végeredmény, kicsit karamell színben.
Míg sül éppen össze is lehet állítani a krémet:
A mascarponét összekeverem a joghurttal és a lime-ok levével ill. reszelt héjával. Mézzel vagy cukorsziruppal édesítem. Hűtőbe teszem.
Ha kisültek a tallérok, a sütőpapírt áthúzom egy rácsra, majd 1-2 perc alatt hűlnek és szilárdulnak a tallérok, ilyenkor már könnyedén leválaszthatóak a sütőpapírról.
Fagyiskanállal a krémből gombócokat veszek és 2 tallér közé illesztem. Nyári estén ideális, könnyed, nem túl édes, ám de látványos desszert!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007