Málnahabos képviselőfánk
A képviselőfánkról, az égetett tészta készítéséről ill. a lehetséges buktatókról korábban itt már mindent leírtam. Most egy kicsit változtattam a recepten: olaj helyett vajat és kevesebb vizet használtam. A végeredmény talán most még jobb lett, mint a korábban készített!
Hozzávalók:
4 dkg vaj
1,25 dl víz
csipet só
10 dkg liszt
3 tojás
fél tábla 70%os Lindt csoki
2,5 dl tejszín
30 dkg fagyott málna
2 ek méz
1 zselatinlap
pár friss eper
A vizet a vajjal és egy csipet sóval felforralom. Ha forr, leveszem a tűzről és belekeverem a lisztet, aztán vissza a tűzre és addig keverem, míg a massza el nem válik az edény falától és az edény alján meg nem jelenik egy fehér bevonat. (ezért nevezik égetett tésztának) Ekkor leveszem a tűzről, kicsit hűtöm, majd a tojásokat egyesével hozzáadom, mindegyiket jól elkeverem. Sütőpapírral bélelt tepsire 3 cm átmérőjű gombócokat nyomok habzsákkal vagy nyomópisztollyal. Megsriccelem vízzel és 220 fokos sütőben pirosodásig sütöm.
A krémhez a fagyott málnát összeforralom a mézzel és hozzáadom a zselatinlapot, aztán kihűtöm. A tejszínből kemény habot verek és belekeverem a málnát is.
A kész tésztalabdákat fébevágom (ha jól sikerült, belül üreges) és beletöltöm a málnás tejszínt, teszek rá pár szelet friss epret, majd a kalapjára csurgatok egy kis olvasztot csokit.