Keresés a blogon

Málna-mogyorónugát fagyi

Jul 2nd, 2008 by Ízbolygó | 0

Továbbra is foglalkoztat a fagylalt, mint téma, a család és a baráti kör nem kis örömére. Most vegyítettem a gyümölcsöt egy kis nugáttal. Az összahatás érdekes. Finomnak igen finom és kalóriában sem szűkölködik, de a mogyorónugát Nutellához hasonló igen édes íze talán túl nagy kontrasztot képez a málnafagyi savanykás voltával. Azért persze csont nélkül elfogyott:-))

Hozzávalók:
2 dl kókusztej
0,5 dl tej
3,5 dl tejszín
1 vaníliarúd
3 tojás
5 ek cukor
70 dkg málna
1 doboz (20 dkg) mogyorónugát

A kókusztejet, a tejet és a tejszínt a felhasított vaníliarúddal felmelegítem forráspontig. A tojást a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom apránként a forró tejet. (Azért apránként, nehogy a tojás kicsapódjon!) Ezt követően visszateszem a tűzre és alacsony hőfokon addig melegítem folyamatos kevergetés közben, amíg nem sűrűsödik egy kicsit. Amikor elkészül, hideg vízfürdőben kihűtöm. A málnát összeturmixolom, átpaszírozom, majd a tejes keverékhez adom. A mogyoró nugátot vízgőz fölött felolvasztom. (Figyelem! Ez érzékenyebb jószág, mint a fehér csoki! Nagyon gyorsan kozmál!) A málnás massza ahogy kihűlt fagyigépbe öntöm és elkészítem a fagyit. A fagyi felét egy fagyisdobozba adagolom, majd ráöntöm a nugátot, amit a fagyi másik felével beborítok. Kész, lehet is kanalazni. Ha fagyasztóba kerül, akkor fogyasztás előtt a kinti hőmérséklet függyvényében (40 foknál 5 perccel, 30 foknál 10 perccel) kicsit korábban vegyük elő, hogy adagolhatóvá váljon.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007