Keresés a blogon

Lilakáposzta, gyömbér, chili és lime

Feb 20th, 2013 by Ízbolygó | 0

Akkor vagy igazán szabad, ha azt, amit vállaltál, meg tudod tenni, és a kudarcok, sérelmek után sem a gyűlölet, a harag uralkodik a szívedben, hanem az újrakezdés lelkülete, a szeretet és a jóság.
(Böjte Csaba)

Párolt káposzta lilából…mert színes…mert csípős-pikáns…mert szezámos…mert isteni!

Hozzávalók:
4 ek szezámolaj
1 kisebb fej lilakáposzta
1 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek balzsamecet
3 ek szójaszósz
3 csillagánizs
1 tk kínai ötfűszerkeverék
fél tk szecsuáni bors
1 lime leve
3 cmes gyömbér
fél habanero chili
4 ek szezámmag

A lilakáposztát vékony csíkokra vágom, a hagymát megpucolom és finomra aprítom. A serpenyőt felforrósítom, majd beleöntöm a szezámolajat, hozzáadom a hagymát és megfonnyasztom. Mehet bele a lilakáposzta. A fokhagymát belereszelem, a gyömbért vékony csíkokra vágom, a szecsuáni borsot mozsárban megőrlöm és a csillagánizzsal és az ötfűszerrel a káposztához adom. A chilit finomra vágom és úgy teszem bele. A szójaszósszal, lime lével és a balzsamecettel meglocsolom, lefedem és 40-45 percig párolom. Ha elkészült szezámmagot pirítok hozzá, megszórom vele, tálalom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007