Különleges csirkemell
Számunkra legalábbi az volt. Aki olvassa a blogot, tudhatja, itt nem nagyon fut bele garam-masalaba avagy szójaszószba… Pedig néha, de tényleg néha ilyenekkel is próbálkozom. A család hol így-hol úgy fogadja a különlegesebb fűszerezésű fogásokat. Ráadásul a hús-gyümölcs kombináció sem az erősségem. Ez a csirkemell azonban elsőre jól vizsgázott, igaz Pötty nem nagyon értette, miért bújik meg a rizsszemek között itt-ott barack. De vagy nagyon éhes volt, vagy valóban bejött neki, mert mindent kikanalazott a tányérból.
A recept ötletét a VomFass tulajdonosának felesége mesélte, igaz ő más hozzávalókat használt, de azóta mocorog bennem a gondolat, hogy valamit kezdjek a szójaszósszal és a szezámolajjal. Ezt sikerült:
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
3 ek szójaszósz
3 ek szezámolaj
4 ek mangó vagy banán balzsamecet
jázminrizs
fél lime leve
nektarin
(mazsola)
A húst 2 cm-es kockákra vágom és bekenem a szójaszósszal, a szezámolajjal és a balzsamecettel. 2-3 órát hűőben érlelem, majd forró serpenyőben hirtelen kisütöm. A nektarint felkockázom, lime levével meglocsolom és a kifőtt jázminrizszel összekeverem. Mehet bele mazsola is, én csak azért nem tettem, mert akkor Pöttyöm csak azzal lakik jól.