Fahéjas körte-meggy sorbet gyömbérrel
Idén az eperből nem tudtam eleget enni és már le is telt a szezon… Azonban a málnával és a meggyel nem szeretnék így járni. Úgyhogy belehúztam. Napi 4-5 kis tálca málna, hátha megunom. Eddig semmi jel nem utal erre:-).Meggy is jöhet ezerrel. A cserkó hétvége óta tiltólistára került… Nagyon bezabáltam belőle és NAGYON rosszul voltam. Idén már csak sütve vagy csak lekvárnak..:-)
Meggy: nagyon szeretem azokat a naaagy édes példányokat. Klassz lédús és pikáns. Isteni limonádénak, fagyinak vagy bármilyen süteményben:-) Most körtével és gyömbérrel kevertem.
Hozzávalók:
50 dkg meggy magozva
4 körte (puha, Vilmos a legjobb)
2 citrom leve
3 cm gyömbér
őrölt fahéj
méz
A meggyet kimagozom. A körtéket meghámozom, magházukat kiszedem, citromlével meglocsolom és összeturmixolom. Hozzáadom a meggyet is. A gyömbért meghámozom és belereszelem. Fahéjjal ízesítem, mézzel édesítem. Mehet a fagyigépbe, ami nagyjából 20 perc alatt krémes fagyiállagúra keveri ki. Krémcsokitorta mellé is zseni, de ez már egy másik poszt témája lesz.
Figyelem! A fagyi/sorbet alapnak intenzív ízűnek kell lennie, hiszen hűtött állapotban az édes-sós-savanyú ízek kevésbé érezhetőek!