Körte dióval, mandulával és zabpehellyel
Oct 9th, 2007
| Íme a körte roppanós kabát alatt.
Hozzávalók:
3 nagy körte
1 citrom leve
10 dkg dió
5 dkg szeletelt mandula
8 dkg zabpehely
2 ek. méz
2 cs. vaníliás cukor
2 kk fahéj
12 ek. natúr joghurt
A durvára vágott diót, a mandulát és a zabpelyhet serpenyőben illatosra pirítom, majd hozzákeverem a mézet, a vaníliás cukrot és a natúr joghurtot. A körtéknek kiveszem a magházát, nagyobb darabokra szelem és egy sütőtálba rakosgatom, a citrom levével meglocsolom. A mézes-diós-mandulás szutymákot ráöntöm és 200 fokon légkeveréssel 20 percig sütöm. A teteje finom roppanós lesz, alatta a körte pedig, olyan puha, mint a vaj…