Kókusztej puding szilva röszterrel és szederrel
“Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.
Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett…, zamatos…, kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni…”
Ez most már a sokadik olyan idézet, ami úgy pottyan az ölembe “véletlenül”:) És betalál. Mindig.
A kókusztej, a szilva, a szeder… mind nagy kedvenc. Együtt is harmonikus kerek egész. Pont úgy, ahogy most éppen én is érzem magam.:-) Elkészítése pedig tokkal-vonóval 15 perc, ami igen hálás tekintve a kinti hőséget:)
A Facebookon nagyobb az élet, mindjárt 6000-en vagyunk. Csatlakoztál már?
Hozzávalók:
1 doboz (400 ml) kókusztej
1,5 ek étkezési keményítő (kukorica vagy burgonya)
1 ek méz
Röszter:
20 dkg szilva
2 ek barna cukor
4 ek víz
Frissn szeder
Citromfű a díszítéshez
Egy lábasba kanalazom a keményítőt, majd folyamatos keverés közben a kókusztejjel óvatosan felengedem. Közepes láng felett kevergetve besűrítem. A mézzel édesítem. Poharakba adagolom. Ehhez célszerű átönteni egy kancsóba a pudingot. Alaposan kihűtöm.
A röszterhez a szilvákat megmosom, kimagozom és kis kockákra vágom a gyümölcsöt. A barna cukorral és a vízzel összekeverem és addig főzöm, míg a szilva összeesik, a folyadék pedig elpárolog, így kicsit lekvárszerű lesz, ez kb. 10 perc.
Tálaláskor a rösztert a tetejére kanalazom, némi friss sszeder kíséretében. Citromfűvel/mentával fokozhatjuk a hatást.