Keresés a blogon

Kétpestos leves

Jul 24th, 2008 by Ízbolygó | 0

Kép: családom apraja és nagyja furcsa arckifejezést ölt, miközben kimerem a levest és rákanalazom a kétféle pestot, melyek szétfutva a levesben különböző formákat rajzolnak ki a leves felszínén. Majd a kisebb, a bátrabb kérdez:
– MIESZ?
– Leves….
Mire a Férj:
– És ezek…. kellenek bele?
– Nem tudom, kóstoljuk meg.
És ahogy lenyeltük az első kanál levest, egymásra nézve rögtön egyetértettünk: HOGYAFENÉBENEKELLENEBELE?!
És valóban, ez így a krumplileves mennybemenetele:-)

Hozzávalók:
3 db nagyob burgonya
2 csokor újhagyma
2 babérlevél
7 dl tej
2.5 dl tejszín

frissen őrölt bors
1 citrom leve
4-5 bazsalikom ágacska
1 gerezd fokhagyma
olivaolaj
1 ek fenyőmag
1 ek piros pesto (bazsalikom+száraz serpenyőben pirított fenyőmag+fokhagyma+olivaolaj+szárított paradicsom+olivabogyó+só+bors)

A hagymákat finomra vágom és kevés olajban üvegesre párolom. A burgonyákat megpucolom és felkockázom, majd a hagymához adom. Felöntöm a tejjel és a tejszínnel, sózom, borsozom és hozzáadom a babérleveleket, majd a burgonyát puhára főzöm. Ha megfőtt, kiveszem a babérleveleket és botmixerrel pürésítem. Citromlével ízesítem. A bazsalikomleveleket az olivaolajjal, a reszelt fokhagymával és a fenyőmaggal pürésítem. Tálaláskor a zöld és a piros pestobol is merek a leves tetejére.

A leves alapötlete az e havi essen und trinkenből származik

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007