Keresés a blogon

Kétborsos fehércsoki mousse eperrel

May 15th, 2008 by Ízbolygó | 0

A hétvége felfedezése ez a desszert. Annyira pikáns, szokatlan és finom, hogy itt a helye! És buzdítanék mindenkit, hogy próbáljátok ki, isteni!

Hozzávalók:

2 tk rózsabors
2 tk zöld bors
2 ek barna cukor
1,5 dl vörösbor (a recept fehéret ír, de a bors miatt a vörösre szavaztam, így fura lett a színe, de ízben harmonikusabb)
1 ek balzsamecet
fél kg eper
5 zselatinlap
25 dkg fehér csoki
3 tojás sárgája
2 tojás
3,5 dl tejszín

A borsokat mozsárban összetöröm. A cukrot világosbarnára karamellizálom, a borral felöntöm (vigyázat! fröcsög!), hozzáadom a borsokat és takaréklángon a felére beforralom. Közben a fehér csokit felolvasztom (óvatosan, ez meg könnyen kozmál), a zselatinlapokat hideg vízbe áztatom. A 3 tojás sárgáját és a tojásokat a boros-borsos szósszal gőz fölött sűrű, habos krémmé verem. A zselatinlapokat kinyomom és az olvadt csokiba keverem, majd a csokis-zselatint a felvert tojásos krémbe. A legvégén hozzáadom az apróra vágott epret ill. a kemény habbá vert tejszínt. Minimum 6 órán át hűtöm. Fagyiskanállal gombócozom, a tetejére epret és mentabóbitát ültetek.

Forrás: essen und trinken 2008/május

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007