Kelkáposzta leves gombával
Az ominózus szombaton készült. A készítését megelőző dialógus pedig valahogy így hangzott:
Kérdésem: van valami, amit ennél?
FérjVálasz: Aha! Frankfurti levest!
Megint én: De azt én utálom! Sajtleves?
FérjVálasz: Azt meg én utálom!
Így maradt a kompromisszum. Mit is utálok a frankfurti levesben? A virslit. (Ezt mindenben kikerülöm.) Maradt a kelkáposzta és kapott egy kis gomba tuningot. Virsli elvetve. Így már igazán fogamra való lett!:-))
Hozzávalók:
fél fej kelkáposzta
5 szem gomba
10 szelet bacon
4 szem burgonya
1 fej hagyma
2 ek étkezési keményítő
2 dl tejföl
majoranna
kakukkfű
só
frissen őrölt bors
petrezselyem
A kelkáposztát negyedbe vágom, majd felcsíkozom és falatnyi darabokra szelem. A burgonyát megtisztítom és felkockázom, a gombával is így teszek. A hagymát 2 ek olivaolajon üvegesre párolom, majd rádobom a burgonyát, felhúzom vízzel, sózom és elkezdem főzni. Úgy 5 perc elteltével hozzáadom a kelkáposztát és a gombát is. Borsozom és a zöldfűszerekkel ízesítem. A bacont gyufaszálnyi méretűre vágom és serpenyőben megpirítom., majd rászórok 2 ek étk. keményítőt és a tejfölt, majd a leves levével apránként higítom, végül a leveshez adom. Amikor minden alkatrész harapnivalóan megpuhult (de nem főtt szét!), akkor van készen!