Keresés a blogon

Kecskesajtos kence gránátalmával

Feb 3rd, 2011 by Ízbolygó | 0

Kecskesajt és gránátalma? Oooye’! A rubinpiros magocskák és a karakteres sajtok szuperül harmonizálnak, szóval érdemes bevetni nem csak édességek, gyümölcssaláták esetében, hanem a sós ételekben is! Egy alapszabály van, NE süssük-főzzük-hőkezeljük, mert a magok megfakulnak, megszottyadnak és a lényeg veszik el belőle. A roppanósság, a savanykás lé és a friss aromák. Szóval ne gyilkoljuk le a magokat!

Itt pedig néhány alternatív recept:
Ital:
Gránátalma-banán turmix

Leves:
Céklakrémleves pirított édesköménnyel és gyömbérrel, gránátalmával

Meleg előétel:

Sajtfelfújt kétszer sütve (parmezánból, kecskesajtból)

Főétel:
Spenóttal töltött lazactekercsek gránátalmaszósszal
Datolyás-spenótos pulykatekercsek zöldhüvelyű babbal
Kacsamell gránátalma-narancs szósszal, narancsos lencsével

Hozzávalók:
10 dkg lágy kecskesajt
10 dkg Philadelphia
fél tk méz
1 citrom reszelt héja
1 közepes gránátalma magjai
kevés metélőhagyma
néhány csepp mandarinos olívaolaj

A kecskesajtot eldolgozom a krémsajttal, hozzáadom a citromhéjat, mézet. A gránátalma magjait és a metélőhagymát a tetejére szórom. Mandarinos olívaolajjal megpöttyözöm. Friss kenyérrel kínálom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007