Karfiolleves brokkolival
Pöttyünk oly nagyon szereti a brokkolit, hogy annak mindenki a csodájára jár. Ahogy eszi, azt látni pedig külön élmény! Kicsi kezeibe fog egy nagyobb rózsát, majd leharapja, mintha csak egy virág(mondjuk rózsa, szép is a magyar nyelv!) fejét enné, majd a szárát odaadja nekem. Mert csak a brokkoli rózsája az igazi. A karfiol is a kedvencek közé tartozik. A négy napos hétvégén a nagyikat és dédiket látogatjuk meg, úgyhogy fel kellett dolgozni a veremben pihenő brokkoli és karfiol fejeket, így született meg ez a leves.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1/2 fej brokkoli
tej
só
frissen őrölt bors
petrezselyem
kakukkfű
kevés szerecsendió
A brokkolit és a karfiolt megpárolom annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi őket, majd a víz felét leöntöm. A karfiolból néhány szép rózsát félre teszek, a többit botmixerrel turmixolom, majd hozzáöntöm a tejet, fűszerezem, étkezési keményítővel sűrítem.