Karamellás-mascarponés kosárkák
A Nemisbékától kapott csomagban leledzett egy üveg sűrű karamellszósz. Ízét és állagát a jobbfajta bocis karamellák belsejében lévő sűrű töltelékhez tudnám hasonlítani. Csak úgy az üvegből kanalazni, elég komoly élmény! Egyrészt összeragad az ember szája, másrészt a második kanállal már nem is kívánja, olyan szinten édes. Mindenképpen kellett valami, ami higítja, tompítja ezt a nagyon erős édes ízt. Azt hiszem megtaláltam a megfelelő keverési arányt, hiszen a kosárka töltelékében inkább a narancs és a mascarpone dominált, azonban a háttérben a karamell selymes ízét is érezni lehet.
A krém egyik részét Nemisbéka miatt kosárkákba töltöttem, mivel ha ő nincs, én soha nem kezdtem volna keresni ilyesmit egy bútoráruházban.:-) Másik részének falhasználásáról pedig egy későbbi postban írok.
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
3 ek karamell szósz
1 nagyobb narancs leve
kandírozott narancshéj apró kockákra vágva
A felsorolt hozzávalókat robotgéppel habosra keverem, majd rövid hűtés után a kosárkákba töltöm.