Karácsonyi ujjgyakorlat 5: Fenyőmagos-marcipános keksz
Ideális karácsonyi ajándék válhat belőle. Mondjuk, kekszfronton az utóbbi két hétben arra a következtetésre jutottam, hogy ha ajándékba készül valami, akkor azt szigorúan az átadás előtt szabad csak legyártani, mivel igen illékonyak… És ez a keksz bekerülés szinten is aranyárban van. A fenyőmag miatt. De isteni finom, ropogós. Belefelejtkezős… Aztán már csak az üres kekszesdoboz alján visszatükröződő értetlen tekintetek maradnak. Hogy hova tűnt a keksz???
Hozzávalók:
20 dkg fenyőmag
5 dkg porcukor
8 dkg marcipán
1 citrom héja
1 tojásfehérje
7 dkg liszt
csipet só
A marcipánt nagylyukú reszelőn lereszelem. 5 dkg fenyőmagot összekeverek a lereszelt marcipánnal, a citrom héjával és a porcukorral. Ezt követően hozzáadom a tojásfehérjét, jól eldolgozom. Végül mehet bele a liszt és egy csipet só. 2 cmes golyókat készítek belőle, amiket megforgatok még fenyőmagban. 180 fokon 20 perc alatt aranyszínűre sütöm.