Húsvét – receptek 3.
Medvehagymás-kesudiós töltött tojás
A maradék tojásokból még elkészíthető! Maradékmentés medvehagymával és kesuval.
Hozzávalók:
3 tojás
8 medvehagyma levél
1 evőkanál tejföl
só
frissen őrölt bors
kevés olívaolaj
1 marék natúr kesudió
A tojásokat megfőzöm, megpucolom, kihűtöm. Ha kihűlt, hosszában félbevágom. A sárgáját óvatosan egy tálkába kiszedem, majd villával összedolgozom a tejföllel, sóval, borssal. A medvehagyma leveleket megmosom, finomra vágom és a háromnegyed részét a tojáskrémhez adom, a maradék egy negyed részt pedig kevés olajjal összekeverem.
A kesudiót rusztikus darabokra vágom és szintén a masszába keverem. A masszát kihűtöm és a tojásokba visszatöltöm. Tálaláskor a megtöltött tojásokra kevés olajos medvehagymát halmozok. A medvehagyma helyett használhatunk kevés hagymát, petrezselymet is, de akár fűszerezhetjük kicsit keletiesen, vagy éppen bazsalikommal is.