Hűsítő görögdinnye, mint előétel
Manapság a gyümölcsöket is egyre sokoldalúbban használjuk fel a konyhában. Nyáron isteni tapasokat lehet belőlük gyártani akár a sárgadinnye/körte-prosciutto, akár a lent említett verzóban.
A képre kattintva egy másik képet találsz!
Persze az adott témában!
Hozzávalók:
görögdinnye
jóféle feta (amiben nem csak a só dominál!)
frissen őrölt bors
extra szűz olivaolaj
balzsamecet
A görögdinnyét kimagozzuk és a fetával együtt falatnyi méretűre felkockázzuk, majd fogpiszkálóval egy feta-egy dinnye alapon összetűzzük (a dinnye kerüljön alulra). Tálra rendezzük, őrlünk rá borsot (nem válik hátrányára, ha az őrleményben kicsit több a rózsabors), megspricceljük jófajta olivaolajjal és balzsamecettel. Hűtve fogyasztjuk.
Ha a paradicsomot és bazsalikom leveleket is dobunk hozzá, salátának is fogyaszthatjuk