Hiperszuper-gyors gesztenyetorta
Mire odajutottam, hogy lefotózom, már csak a fele volt meg:-)
Gyorsan kellett készítenem egy kis édességet. A gesztenyepürét imádom és bár arra még nem vetemedtem, hogy sajátkezűleg állítsam elő, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb ennek is eljön az ideje.
Ez a torta kvázi egy gesztenyepüré csak lett “talpa” is kekszből:-)
Hozzzávalók:
20 dkg Hobbits keksz
10 dkg vaj
2 gesztenyepürékocka (legközelebb 3-at használok majd)
1 narancs leve
4 dl növényi tejszín habbá verve
A kekszet durvára darálom, a vajat megolvasztom és összekeverem a kekszmorzsával. Ezután belenyomkodom a tortaformába és 165 fokos sütőben 10 perc alatt megsütöm. (A sütés része el is maradhat a dolognak, akkor mondjuk kevésbé roppanós a “talp”.) A narancs levét összekeverem a gesztenyepürével, majd a tortára kenem. A tetejére halmozom a tejszínt és kész is!