Keresés a blogon

Habos-csokis sajttorta

Nov 21st, 2008 by Ízbolygó | 0

Kalóriabomba. Durván. Amolyan egyszeletes. Kettővel nem bírsz. Sehogysenem. DE! Az az egy szelet nyomot hagy az emlékezetedben, garantálom!

Pöttyöm nagyijának névnapjára készült, úgyhogy bár kicsit késve, de annál nagyobb szeretettel kívánok minden ERZSÉBETnek boldog névnapot!

Hozzávalók:
10 dkg olvasztott vaj
1 cs Hobbits kakaós keksz
Krém
500 g mascarpone
3 doboz Philadelphia sajtkrém
15 dkg cukor
4 ek holland kakaópor
2 tk vanília paszta (2 vaníliarúd)
4 ek Baileys
3 tojás
1 tábla 70%os Lindt csoki (ne fogd a fejed Beatbull!:-))
2-3 ek tej
fél l Hulala növényi tejszín

A kekszet turmixban összetöröm, majd az olvasztott vajjal összekeverem. Egy kapcsos tortaforma alját kivajazom, belesimítom a sütőpapírt, majd belenyomkodom a kekszdarát. 180 fokon 10 percig sütöm. A sütőt feltekerem 240 fokra. A csokit gőz fölött felolvasztom. A mascarponét a Philadelphiával és a cukorral robotgéppel habosra keverem, majd hozzászitálom a kakaóport, belekeverem a vanília pasztát, a Baileyst, a tojásokat és az olvasztott csoki felét. A maradék csokihoz hozzákeverem a tejet, hogy szósz állagú legyen, ez majd a díszítéshez kell. Sütőpapírból peremet készítek, vajjal a forma oldalához ragasztom, majd beleöntöm a csokis-krémsajtos masszát és 240 fokon 10 percig sütöm. Ezt követően visszaveszem a hőmérsékletet 110 fokra és 30 percig sütöm-szárítom a tortát. Ezt követően résnyire nyitom a sütő ajtaját és így hagyom kihűlni. Ezt követően hűtőben tovább hűtöm. A növényi tejszínt keményre felverem, a tortáról leszedem a peremet és a tejszínt a tetejére kenem. A maradék “szószos” csokival kidíszítem, majd reszelek is még rá csokit, hogy teljes legyen a fíling.

GoodFood 2008/12

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007