Gyömbéres-mentás-chilis sültpaprika-krém
A hétvégén, kihasználva az esőmentes pár órát, grilleztünk. Készült borjúszűz citromos tök-cukkini főzelékkel, valamint kacsamell aszalt paradicsomos-tökmagpestos bulgurral. A kacsamell és a bulgur mellé vetettem be a címben szereplő kencét. Nem lett túl harsány, bár a süsüimádók adagolhatnak bele bátrabban a csípős alapokból.
Hozzávalók:
2 kaliforniai paprika
fél chili
2 cm gyömbér reszelve
fél lime leve
12 mentalevél
só
frissen őrölt bors
Sütőlemezre alufóliát terítettem és a paprikákat 200 fokon légkeverésen néha megforgatva szinte feketére sütöttem. Kerámiatálba pakoltam és folpackkal lefedtem. Amikor kihűlt, folpack le, lehúztam a felpüffedt bőrét ill. kiszedtem a csumáját/magjait. Turmixba tettem az apróra vágott chilivel, a reszelt gyömbérrel, a lime kifacsart levével, a mentalevélkékkel együtt és összeturmixoltam. Só, bors, aztán szitán átpasszíroztam, hogy selymesebb legyen.