Gömbölyű cukkini zöldséges bulgurral töltve medvehagymával
A hétvégi nagy meleg kicsalogatott minket a kertbe. Terasztakarítás, grillezés, barátok, rozék, medvehagymás perec… Jó volt. A zöldségesnél láttam meg ezeket a helyes gömbölyű cukkiniket. Köret lett belőle. Friss, tavaszi, zöldséges. Medvehagymával of course.
Hozzávalók:
4 gömbölyű cukkini
1/2 bögre bulgur
2 kápia paprika
10 koktélparadicsom
1 cs újhagyma
sok-sok olívaolaj
1 citrom héja és leve
12 levél medvehagyma
só
frissen őrölt bors
A bulgurt 2xes mennyiségű vízzel és kis sóval megfőzöm. A cukkini tetejét levágom, majd a közepét kikanalazom. A kápia paprikát, a koktélparadicsomot apró kockákra vágom. Az újhagymát vékony karikákra. A citromhéjat a bulgurra reszelem, a citromot ráfacsarom, hozzákeverem a felaprított zöldségeket, meglocsolom bőven olívaolajjal, a medvehagymát finomra aprítom és szintén a bulgurhoz keverem. A cukkini belsejébe töltöm a bulgurt, kalapját ráteszem és 180 fokon 20 percig sütöm. A cukkini friss, ress marad, belül pedig a citromos bulgur, úhhhh, szuper!