Frissítők
“Az vagy, akinek hiszed magad. Ne ismételgesd folyton, amit a “pozitív gondolkodás” hívei sulykolnak, hogy “igen, szeretnek, igen, erős vagyok, igen, meg tudom csinálni”. Nem kell mondogatnod, hiszen ezt már tudod. (…) Ahelyett, hogy megpróbálnád bebizonyítani, hogy jobb vagy, mint gondolod, egyszerűen nevess. Nevess az aggodalmaidon, a bizonytalanságodon. Nézd humorral a gyötrelmeidet. Kezdetben nehéz lesz, de lassanként hozzászoksz.”
Paulo Coelho
Uborkás ayran korianderrel
Hozzávalók:
25 dkg uborka
2 dl natúr joghurt
1 dl jéghideg víz
Pici só ízlés szerint
1 csokor koriander
Pici lime
A joghurtot a vízzel és a sóval felhigítjuk. Ezt a híg joghurtos, picit sós italt hívjuk ayrannak. Az uborkát meghámozzuk és a korianderrel összeturmixoljuk. Az ayrannal felhigítjuk. Pici facsart lime-/citromlével még frissítőbbé tehetjük.
Nektarin lassi
Hozzávalók:
50 dkg nektarin
2 dl víz
10 levél menta
2 ek citromlé
40 dkg natúr joghurt
A nektarint megmossuk, kimagozzuk és összeturmixoljuk a vízzel és a menta levelekkel. Citromlével ízesítjük. A joghurthoz is keverünk 1 dl vizet, hogy lazább állaga legyen. Rétegezhetjük a nektarinpürével, de az egészet össze is keverhetjük a joghurttal, így egynemű italt kapunk.
Dinnyelimonádé
Hozzávalók:
1 kg dinnye belső piros, kimagozott része
1 lime leve/citrom
Fél l víz
Jég
A dinnyét leturmixoljuk, majd a vízzel higítjuk. Lime vagy citrom levével, ízesítjük. Sok jéggel kínáljuk.
TIPP: hozzáturmixolhatunk mentát, citromfüvet, de a bátrabbak korianderrel és kakukkfűvel is próbálkozhatnak!