Keresés a blogon

Florentine 3.

Jan 18th, 2010 by Ízbolygó | 0

Készült már talppal sütinek ill. talp nélkül is. Most ismét talp nélkül, azonban ez egy más recept. A végeredmény finom, a legkapósabb volt!

Hozzávalók:
20 dkg vaj
2 ek méz
15 dkg barna nádcukor (Demerara)
3 dl tejszín
5 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg kandírozott citromhéj
20 dkg szeletelt mandula
5 dkg liszt
10 dkg kandírozott cseresznye
étcsoki olvasztva

A vajat a mézzel, a tejszínnel és a cukorral összeolvasztom-felforralom és 5 percig rotyogtatom, majd hozzákeverem a kandírozott cuccokat és a mandulaszeleteket. Ezekkel is rotyogtatom 2 percet, majd belekeverem a lisztet. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítom a masszát és 200 fokon 15 percig sütöm, amíg aranybarna nem lesz. HA kihűlt, egy tálcára fordítom, majd lehúzom róla a sütőpapírt és megkenem olvasztott csokival. Ha a csoki megdermedt, visszafordítom és forró vízbe mártott késsel könnyedén szeletelem.

Backvergnügen wie noch nie

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007