Florentin-upgrade!
“Tészta nélkül”
Ez is lehetett volna a poszt címe, hiszen ez (majdnem) a korábbi florentin-szelet talp nélkül.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg méz
30 dkg szeletelt mandula
20 dkg kandírozott kivi, citrom és narancs (bár az eper vagy áfonya is jó lehet bele!)
1 tasak (10 dkg) aprított pisztácia
2,5 dl tejszín
csoki a bevonáshoz
A kandírozott gyümölcsöket apróra vágom, majd a vajat a mézzel és a tejszínnel összemelegítem. A vajas mézbe belekeverem a mandula szeleteket, a kandírozott gyümölcsöket, hagyom kihűlni a masszát. A sütőt előmelegítem 180 fokra és sütőpapírral bélelt sütőlapra öntöm a masszát. Addig sütöm, míg karamell színe nem lesz, akkor rászórom a pisztáciát és még 5 percre viszatolom a sütőbe. Kihűtöm, majd felszeletelem 5×5-ös kockákra. Nem szedem szét, csak feleszelem és betolom még egy órára a hűtőbe. Ezt követően előveszem, megfordítom és a sütőpapírt lehúzom az aljáról, majd megkenem a bevonó csokival. Vissza a hűtőbe akár egy éjszakára, másnap visszafordítom, hogy a csokis rész kerüljön alulra, majd forró pengéjű késsel újból felszelem. Sütőpapírok közé teszem a sütit fémdobozba.