Fast food
A hétköznapok fő dilemmája: Mit főzzek, ami gyorsan elkészül, tápláló, finom és egészséges is. Gondolom, ez nem csak az én “kasztom”, a kisgyermekes anyák problémája. Megjegyzem: manapság azért igen szerencsés helyzetben vagyok, hogy minden nap van lehetőségem főtt kaját ebédelni. Ez amíg dolgoztam nem gyakran adatott meg. De, hogy visszakanyarodjak a post témájához a “gyors kajához”, ami nem a gyorsan bekapott, hanem a kaja gyorsan elkészített mivoltára utal. A karfiol nagy kedvenc, úgyhogy ami itthon volt azt mellédobáltam, majd megsütöttem. A befektett munkához képest a végeredmény nagy sikert aratott.
A képre kattintva egy másik képet találsz!
Persze az adott témában!
Hozzávalók:
egy fej karfiol
4 db paradicsom
sonka (ízlés szerint)
1 fej hagyma
15 dkg füstölt (pizza)mozzarella
3 dl tejszín
A karfiolt rózsáira bontom, majd enyhén sós vízben 5 perc alatt félkeményre főzöm. Egy serpenyőben vajat olvasztok, megpárolom rajta a kockára vágott hagymát, majd felhúzom a tejszínnel és teszek hozzá a karfiol főzővizéből is. Ezt besűrítem, majd sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval ízesítem. Egy tűzálló tálat kivajazok, morzsával megszórom. A karfiol felét a tál aljába teszem, rádobálom a felkockázott sonkát, a karikára szelt paradicsomokat, majd leöntöm a szósz felével. Ezt követően ráteszem a maradék karfiolokat is, leönötm a maradék szósszal és a reszelt mozzarellával megszórom. Sütőbe tolom, 180 fokon 25 perc alatt megsütöm.