Fahéjas kuszkusz mézzel és aszalt barackkal
Amióta elkészítettem a jeruzsálemi túrótortát, azóta foglalkoztat a kuszkusz, mint édesség témaköre. Egyébként a kuszkusz babakörökben nagy népszerűségnek örvend, mind zöldséggel/husival, mind pedig édes formában. Ezt a nasit Apukám és a közel 30 éves öcsém is nagy kedvvel fogyasztotta! Méltán, hiszen igazán finom!
A kuszkuszról az okosságokat már itt leírtam.
Hozzávalók:
15 dkg kuszkusz
20 dkg aszalt sárgabarack
1 tk fahéj
3 dl tej
1 vaníliarúd
fél narancs leve
2 ek méz
2,5 dl tejszín habbá verve
Az aszalt barackot kisdarabokra vágom (minél kisebb, annál jobban megpuhul!). A tejet a felhasított vaníliarúddal felforralom, majd letakarékolom a tűzhelyet és beleöntöm a kuszkuszt és fél percig főzöm kevergetve. Leveszem a tűzről és belekeverem a kis darabokra vágott barackot, a fehéjat, a narancslét és a mézzel édesítem. Lefedem egy tányérral és 20 percig békén hagyom. A 20 perc leteltével beleforgatom a tejszínhabot, kihalászom a vaníliarudat és tálalom. Lehet desszert, vagy babauzsonna is.
Forrás: Stahl: Gyorsan, valami finomat!