Keresés a blogon

Epres-kókuszos ricottahab kókuszos csokival

Apr 30th, 2009 by Ízbolygó | 0

Már régen volt, de most ismét poharas desszert kategória. Na, nem mintha a sütik nem csúsznának… Szó sincs róla! A hétvégén mégis inkább valami kanalasat kívántam. Eper-csoki-kókusz. Nagyon komoly. Ilyen összeállításban még nem kóstoltam. A legjobb benne mondjuk a kókuszos csokiréteg. Rá is cuppantam hamarjában és már azon agyalok, milyen köntösbe tudnám  bújtatni még ezt a finomságot.

Hozzávalók:
fél kg ricotta
40 dkg fagyasztott eper
3 ek kókuszreszelék
1 ek citromlé
(kevés méz)
1,5 dl tejszín habbá verve
5 dkg olvasztott étcsoki
1 dl tejszín
3 ek kókuszreszelék

A csokit gőz vagy alacsony láng felett megolvasztom. Belekeverem az 1 dl tejszínt és a kókuszreszeléket. Az epret felolvasztom és a ricottával összeturmixolom. Pici mézzel édesítem, citrom levével savanyítom. Belekeverem a kókuszreszeléket is. A maradék tejszínt habbá verem és az epres ricottakrémbe forgatom. Poharakba adagolom, tetejére a kókuszos csoki kerül és már lehet is enni.

Ötlet: Lecker május

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007