Epres-kókuszos ricottahab kókuszos csokival
Már régen volt, de most ismét poharas desszert kategória. Na, nem mintha a sütik nem csúsznának… Szó sincs róla! A hétvégén mégis inkább valami kanalasat kívántam. Eper-csoki-kókusz. Nagyon komoly. Ilyen összeállításban még nem kóstoltam. A legjobb benne mondjuk a kókuszos csokiréteg. Rá is cuppantam hamarjában és már azon agyalok, milyen köntösbe tudnám bújtatni még ezt a finomságot.
Hozzávalók:
fél kg ricotta
40 dkg fagyasztott eper
3 ek kókuszreszelék
1 ek citromlé
(kevés méz)
1,5 dl tejszín habbá verve
5 dkg olvasztott étcsoki
1 dl tejszín
3 ek kókuszreszelék
A csokit gőz vagy alacsony láng felett megolvasztom. Belekeverem az 1 dl tejszínt és a kókuszreszeléket. Az epret felolvasztom és a ricottával összeturmixolom. Pici mézzel édesítem, citrom levével savanyítom. Belekeverem a kókuszreszeléket is. A maradék tejszínt habbá verem és az epres ricottakrémbe forgatom. Poharakba adagolom, tetejére a kókuszos csoki kerül és már lehet is enni.
Ötlet: Lecker május