Eper-rebarbara-mangó turmix
Télen is viszonylag nagy mennyiségben és gyakorta nyomjuk reggelire Pöttyömmel a házi készítésű gyümölcsjoghurtokat, azonban most, hogy beindulóban a gyümölcs dömping ez kezd ipari méreteket ölteni:-) Újdonsült kedvencem a rebarbara-mangó párosa eperrel kiegészülve (mert azért az is finom volt benne) most energiát adó reggeli turmixként hódított.
Hozzávalók:
0,5 l natúr joghurt
2 rebarbara szár
1 érett mangó
10 szem eper
méz
fél tk fahéj
A rebarbarát kevés vízben megpárolom, majd amikor kihűlt a mangóval összeturmixolom. Ezt a masszát mézzel ízesítem, majd elfelezem. Az egyik felét a joghurt felével és a fahéjjal összeturmixolom. Az epret a joghurt másik felével tumixolom össze. A poharainkba először a mangós-rebarbarás-joghurtos turmixot töltöm, majd rárétegzek a maradék rebarbara-magó keverékből, aztán erre öntöm rá az epres turmixot.
Gyakorlatilag egy pohártól olyan szinten tele lettem, hogy még délben sem jelzett a gyomrom.:-)